Under 2017 ger IdeK i samarbete med Dhyaan Design utbildningen Digital Identity Programme i Västsverige, och närmare bestämt med Västarvet – en förvaltning för natur- och kulturarv inom Västra Götalandsregionen.

Digital Identity Programme är en utbildning som syftar till att skapa digitala organisationer genom att jobba med metodutveckling och skarpa projekt i tvärgående arbetsgrupper.

Västarvet kommer att jobba under ett helt år med frågeställningar som rör natur- och kulturarv och dess kopplingar till identitet och hållbar samhällsutveckling.

Västarvet driver verksamheten på sex museer, Göteborgs naturhistoriska museum, Forsviks bruk, Vänersborgs museum, Lödöse museum, Slöjd och byggnadsvård på Nääs och Vitlycke museum & Tanums världsarv. Västarvet arbetar också med omfattande regional verksamhet i Västra Götalandsregionens 49 kommuner. Några av verksamhetsområdena är konservering, kulturmiljö, slöjd, pedagogik och utställningar samt utveckling och processtöd inom exempelvis plats- och landskapsutveckling.

Projektgruppen består av kompetenser inom allt från pedagogik och slöjd till webbutveckling och antikvarisk verksamhet. Västarvets projektgrupp består av Johan Lindblom, Hanna Ljungberg, Christina Bodling, Liselotte Örling, Andreas Sandlund, Sara Degerfält, Petra Borell och Carina Carlsson.

Följ gärna arbetsgruppen genom #swedip2017 eller på följande konton i sociala medier:

Facebook: https://www.facebook.com/vastarvet/
Instagram: @vastarvet
Twitter: @vastarvet

Handledare under utbildningen är Abhay Adhikari (Dhyaan Design) och Kajsa Hartig (IdeK).