Den 25 september kl 13–15 är det dags för Musesocial Skandinavien – en twitterdiskussion om museer och sociala medier. Logga in på Twitter och delta med hashtaggen #musesocialSCAN

Sedan vintern 2011 har Erin Blasco med flera organiserat ”Musesocial”, en pågående konversation kring museers närvaro i sociala medier. Diskussionen sker med hjälp av hashtaggen #musesocial på Twitter. Några gånger per termin ordnas planerade diskussionstillfällen – med en bestämd tid och dag kan diskussionen och återkopplingen ske snabbare eftersom flera loggar in samtidigt.

Ett problem för oss i Europa är att detta sker amerikansk tid, när vi hunnit lämna våra kontor. Att diskussionerna sker på engelska blir också en barriär – i snabba diskussioner är det alltid lättare att formulera sig på modersmålet.

#musesocialSCAN

Därför är det nu dags för en skandinavisk Musesocial – på bekväm tid och bekvämt språk! Första tillfälle blir tisdagen den 25 september, kl 13–15.

Aron Ambrosiani från Nobelmuseet, Kajsa Hartig från Nordiska museet och Emma Reimfelt från LSH är moderatorer. Vi har förberett några frågor att ha som utgångspunkt, men hoppas såklart att fler frågor dyker upp när vi kör igång.

  • Vad har ditt museum för mål med sin närvaro i sociala medier?
  • Vilka på ert museum använder museets twitterkonto, och vilka borde?
  • Finns det bättre mätbara mål än antalet följare på Facebook och Twitter? Vilka?
  • Vilka exkluderar vi när vi lägger ut specialerbjudanden och bakom kulisserna-material i sociala medier? Är det OK? I vilken grad?

 

Logga in på Twitter tisdag den 25 september kl 13 och bidra med dina tankar kring museer och sociala medier. Vi ses på #musesocial! Anmäl dig också nedan så gör vi en deltagarlista.

Om Musesocial Skandinavien

Initiativtagare till arrangemanget är Aron Ambrosiani på Nobelmuseet. IdeK-labbet har tagit upp tråden och stöttar nu intiativet genom att skapa en Wiki där Twitterkonversationen sparas och där frågor, svar, tips och råd kan dokumenteras för kunskapsspridning. IdeK-labbet är också värd för nästkommande #musesocialSCAN. Håll dig ajour med nyheter om initiativet genom att följa IdeK-labbet på Twitter och Facebook.