Eventet Hack4Europe på Livrustkammaren i Stockholm. Hack4Europe är en serie hackevent med syfte att utforska potentialen med öppen kulturarvsdata.

Arrangörer är Europeana och deras samarbetspartners Collections Trust, Museu Picasso, Poznan Supercomputing and Networking Center och Riksantikvarieämbetet. Detta hackathon kommer att gå av stapeln samtidigt i fyra städer (London, Barcelona, Poznan och Stockholm) mellan den 6-11 juni och kommer att skapa en spännande möjlighet att utforska potentialen med öppen kulturarvsdata.

Tanken är att deltagarna ska testa sina kreativa lösningar för att visa de ekonomiska och sociala fördelarna med öppen kulturarvsdata. De bästa och mest kreativa lösningarna kommer att belönas med priser på plats och en finalist från varje Hack4Europe-stad får åka ner till Digital Agenda Assembly i Bryssel den 16-17 juni där Europeanas Neelie Kroes (European Commissioner for Digital Agenda) kommer att presentera vinnaren.

Hack4Europe Sweden arrangeras av Europeana och Riksantikvarieämbet den 10-11 juni 2011 i Livrustkammaren på Stockholms slott.

Läs mer om Europeana-initiativet och om den svenska delen av Hack4Europe.