Johan Lindblom

Johan Lindblom är vice ordförande i IdeK och jobbar som kommunikatör i Västarvet.

Vem är du?

Jag är en kulturvetare som blev copywriter. Under universitetsåren så flyttade jag runt en del, Göteborg, Malmö, Lund, London … för att så småningom landa i Trollhättan, som jag också ursprungligen kommer ifrån. Det är mest olika studier som gjort att jag flyttat runt; som Kulturvetenskap med fokus på Litteraturvetenskap, Media och kommunikation, Svenska språket, Pedagogik, Engelska och senare Copywriter och Content Marketing på Berghs School of Communication.

Vilken är din drivkraft för att jobba med kultur och kommunikation?

Att jobba med kommunikation är lika delar spännande och frustrerande. När saker och ting faller på plats inom ramen av ett koncept är det fantastiskt. Och som skrivande människa så är det en närmast utomjordisk känsla när alfabetet dansar i takt med min egen hjärna. Men ja, ibland blir det inte heller exakt som man tänkt sig …

Vad inspirerar dig?

Jag har länge följt bloggen Brainpickings som (nästan) alltid är intressant. Och för närvarande är jag väldigt förtjust i Retronaut på Mashable och textbaserade konstnärer som Robert Montgomery och Jen Bervin. Och Jenny Holzer, alltid Jenny Holzer. Och sedan läser jag mycket, följer ämnen och personer i sociala medier och följer aktivt samhällsdiskussioner av olika slag.

Kan du berätta något om dig själv som inte så många känner till?

Jag är besatt av poesi! Nästan all litteratur som jag läser är poesi. Jag har också i många år jobbat som curator och konstnärlig ledare för olika litteraturfestivaler. Sedan har jag släppt fyra diktsamlingar, men det är en annan historia.