Riksarkivet i USA har flera bloggar i syfte att dela mer information med allmänheten om den egna verksamheten. De finns också som en kanal för allmänheten att reagera på nyheter, kommande evenemang och föreslagna projekt.

De bloggar som drivs är:

 • Archivist of the United States (motsvarande Riksarkivarien) egen blogg
 • Hoover Blackboard
  Blogg för Hoover Presidential Library-Museum, ”The Hoover Blackboard”, där elever och lärare kan kommentera om sin skolas studiebesök på Hoover Presidential Library. Eleverna kan dela sig av med sina favoritupplevelser  från en studieresa eller kanske rita en tecknad serie om president Hoovers liv. Man kan också ställa frågor eller komma med förslag på hur ett studiebesök vid biblioteket kan göras mer intressant
 • Narations (blogg för institutionen Riksarkivet)
  Bloggen fokuserar på frågor kring offentlighet och tillgång till arkivmaterial. Det handlar också om att förbättra  forskarupplevelsen. Bloggen innehåller inlägg om hur arkivmaterialet bättre kan tillgängliggöras på webben.
 • National Declassification Center
  Här vill man ha en dialog med användarna om offentliga tillgång på webben till arkivmaterialet. Vi bryr oss om att förbättra din forskare upplevelse. NDC arbetar med hävande av sekretess och offentliggörande av historiskt värdefulla löpande register.
 • Prologue: Pieces of History (Prologue Magazine)
  Riksarkivets flaggskepp bland publikationer som bland annat presenterar nya upptäckter och guldkorn ur  arkivet.
 • Records Express (blogg från National Records Management Program, NRMP)
  Records Express är den officiella bloggen för det nationella Records Management Program (NRMP) vid Riksarkivet. NRMP arbetar bland annat med tillsyn, vägledning och service till federala organ.
 • The Text Message (Textual Services Division)
  En blogg för medarbetare i Riksarkivet. Syftet med bloggen är att sprida kunskap om personalens arbete och upptäckter i arkivet.

Denna blogg lanseras i en anda av öppenhet och insyn. Vi förväntar oss att markera NARA vägledning, prata om kommande evenemang, och diskutera hur NRMP arbetar med vår byrå partners för att förbättra registerhantering i den federala regeringen.

Vi uppmanar våra läsare att kommentera inlägg. Kommentarer kommer att modereras enligt NARA kommentar och skriva politik.

Läs mer: http://archives.gov/social-media/blogs.html