Heist! at the Maxwell Museum of Anthropology av Open Exhibits. CC-BY-SA.

Heist! at the Maxwell Museum of Anthropology av Open Exhibits. CC-BY-SA.

Nu börjar trendspaningen inför 2012. Ed Rodley, utställningsproducent vid Boston Museum of Science skriver i sin blogg om kommande trender på utställningsområdet 2012.

Delaktighet är ett fortsatt stort ledord, publiken tar ett allt större aktivt kliv in i museet. Vi kommer att använda oss mer av besökarnas egna tekniska plattformar (mobiler och surfplattor), och framförallt jobba mer med mobila gränssnitt. Vi kommer mindre att fokusera på appar kontra mobila gränssnitt, huvudsaken är att innehållet når publiken på ett relevant sätt.

Kinect, rörelsebaserade gränssnitt, är också på frammarsch. Både Kinect och Wii går att hacka och vi kommer att få se fler anpassade exempel på användning av dessa tekniker. Teknik blir också allt mer tillgängligt, och genom till exempel Arduino kommer fler att kunna skapa anpassade digitala interaktiva lösningar.

Multitouch fortsätter att utvecklas, och då verkligen som en upplevelse för flera med interaktion med utmaningar. Den interaktiva ytan i utställningen utvecklas för att flera personer samtidigt ska kunna ta aktiv del av upplevelsen genom spelfunktionalitet.

Allt detta ställer krav på att formge för delaktighet, såväl i de digitala som analoga delarna av utställningen.

Läs hela inlägget på Ed Rodleys blogg >>

Lästips

Riktlinjer för tillgänglighet i mobila gränssnitt (.SE)